20, 21 en 22 Maart 2020. : De Duitse Bierdagen.

25-02-2020
Geachte gasten,

*Vrijdag 20, Zaterdag 21 en Zondag 22 Maart as. organiseert uw proeflokaal
weer DE DUITSE BIERDAGEN!

Dat betekent weer veel verschillende Duitse bieren(Anstich Galore ) und fleisch !
Vrijdag en Zaterdag kunt u (zonder te reserveren) gewoon komen proeven
van zeer veel prachtige Duitse bieren en o.a.Bratwürst.

*Zondag gaan we weer FRÜHSHOPPEN!

Vanaf 1100 uur tot 1500 uur ..BIER UND HAXE!

RESERVEREN HIERVOOR IS ESSENTIEEL!!! Dat kunt u doen aan de bar of via de mail.

ZUM WOHL

*Openings-Sluitingstijden Bierproeflokaal In de Wildeman tijdens de feestdagen.

23-12-2019
Geachte Gasten,
Hierbij de ...
*Openings-Sluitingstijden Bierproeflokaal In de Wildeman tijdens de feestdagen.
Dinsdag 24 December as. Zijn wij tot 1900 uur geopend.
Woensdag 25 December ( 1e Kerstdag ) as. De gehele dag gesloten.
Donderdag 26 December ( 2e Kerstdag )as. De gehele dag gesloten.
Dinsdag 31 December ( Oudjaarsdag ) as. Zijn wij tot 1900 uur geopend.
Woensdag 1 Januari ( Nieuwjaarsdag ) gaan we vanaf 1600 uur lallend het nieuwe jaar in !
*Opening-Closing hours Bierproeflokaal In de Wildeman during the Christmas period.
Tuesday the 24th of December : Open till 1900 hours
Wednesday the 25th of December ( Christmas day ) : Closed.
Thursday the 26th of December ( Boxing day ) : Closed.
Tuesday the 31st of December ( New year’s eve ) : Open till 1900 hours.
Wednesday the 1st of Januari ( New year’s day ) ; From 1600 hours we are gonna quaff and sing our massive hangover away !

Merry Christmas and a happy but most of all a healthy new year !!!!
Maandag 6 Januari zal uw proeflokaal de gehele gesloten zijn wegens een intensieve bijscholingscursus in Keulen en Düsseldorf.

De ambassadeurs gaan op bezoek bij Brouwerij D’n Drul in Groesbeek.

21-12-2015
Het is woensdag 9 december 2015 als wij vertrekken met de trein naar Nijmegen. Dit is onze laatste reis als ambassadeurs van “In de Wildeman”. Ja, je leest het goed, we houden er mee op, aan alles komt een eind. We hebben de afgelopen jaren zo’n 30 Nederlandse brouwerijen bezocht en verslag bij jullie uitgebracht via de site van ons aller proeflokaal “In de Wildeman”.

Tijdens onze treinreis blikken we nog even terug op die leuke gesprekken en ontmoetingen met al die gepassioneerde Nederlandse brouwers.

Na de heerlijke versnapering, die Klaas altijd bij zich had, komen we aan in Nijmegen. Daar nemen we bus 5 naar Groesbeek. Stappen uit bij de halte centrum en lopen naar de Hoflaan. Groesbeek ligt te midden van een glooiend landschap, vlakbij de Duitse grens. Een dorp waar het bourgondische leven bejubeld wordt. Het is in de wijk Den Drul waar vorm wordt gegeven aan de droom van Roland en Wilma Boschman: het brouwen van speciaal bier. De droom die startte acht jaar geleden als hobbybrouwer en inmiddels is uitgegroeid tot een succes.

We maken kennis met Wilma, die ons vertelde dat ze een jaar geleden deze brouwerij, in een oude kledingzaak, zijn begonnen. Het meubilair is gemaakt van steigerhout dat zeer robuust aandoet. Achterin de zaak is de brouwerij, die je vanuit je tafeltje kunt zien. De brouwketels komen uit Engeland. Ze brouwen 400 liter per batch, geheel naar eigen recept. Ze brouwen hoofzakelijk in het weekend zodat ook de bezoekers het brouwproces mee kunnen maken.

Als eerste drinken wij Den Drulse Dubbel van 6,8 %. Pittig niet te zoet, zacht mondgevoel met een aangename lekkere bittere afdronk.

Dan gaat de deur open en komen er jongens binnen met in hun handen houten trays voor 4 flesjes bier. “Deze worden speciaal voor ons gemaakt, door jongens en meisjes met het syndroom van Down”, verteld Wilma. Als tweede bier drinken we een Triple van 8,5%. “Verrassend Blond” genoemd, wit schuim, licht troebel. Lekker koppig bijna een IPA.

Helaas treffen wij de brouwer niet zelf, die heeft nu nog een full time baan. Maar s’avonds en in het weekend is hij bezig in z’n brouwerij, waar hij buiten de seizoen bieren ook diverse speciaal bieren brouwt, zoals een Dubbel, Triple, Blond, Saison (naar een recept van Wilma) en een Engelse Ale. Alle bieren zijn voorzien van prachtige etiketten, met op de achtergrond afbeeldingen van het glooiende landschap van Groesbeek. Helaas zijn deze bieren nog niet in de regio van Amsterdam te verkrijgen. Maar wel bij de diverse slijterijen en speciaalzaken in en om de omgeving van Groesbeek en Nijmegen, en sinds kort zelfs bij de Jumbo in Groesbeek.

Dan proeven nog de Mighty Drul een Engelse Brown Ale van 8,8%. Dit lijkt wel een bock biertje, met wat caramel en chocolade, heel lekker. Als laatste drinken we nog een Saison, “To Misterius” van 8,8%. Naar een recept van Wilma, amberkleurig, lekker bittertje, gember, kaneel, sinaasappel. Dit is Klaas z’n favoriet.

Dan is het weer tijd om afscheid te nemen. We lopen terug naar de bushalte, maar niet zonder nog even een visje te eten bij de plaatselijke visboer uit Urk. Smaakt heerlijk als je wat gedronken hebt en nog een paar uur moet reizen.

Wil je meer weten of een bezoekje brengen aan deze kleine ambachtelijke brouwerij kijk dan op www.brouwerijdendrul.nl

Dit was ons dertigste en tevens laatste verslag. Wij danken alle lezers voor hun aandacht. We zien elkaar vast en zeker in hét bierproeflokaal.

Jaap en Klaas